Ohje
7dl vettä
25g hiivaa
1 rkl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
n. 10 dl vehnäjauhoja
päälle jauhoa ja kaurahiutaleita
225° 35 min
Liuotetaan hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisätään joukkoon suola, kaurahiutaleet ja jauhot. Jauhoja ei saa laittaa liikaa, vaan taikina kannattaa jättää vähän löysäksi. Taikinaa ei myöskään saa vaivata vaan pelkkä sekoittaminen riittää. Annetaan taikinan kohota noin tunti.
Sämpylöistä tuli ihanan rapeakuorisia ja niiden sisus jäi ilmavaksi ja pehmeäksi. Sämpylöitä kannattaa leipoa vain se määrä, kun niitä tulee kerrallaan syötyä. Lopun taikinan voi laittaa jääkaappiin ja leipoa loput seuraavana päivänä. Itse söin sämpylät oivariinin ja juuston kera ja olivat kyllä todella herkullisia! Tästä lähtien alan leipomaan sämpylöitä useammin, kun ovat niin helppoja tehdä.
Miltäs nämä rapeakuoriset sämpylät kuulostavat? :)
Kiitos! Eikun vaan leipomaan :D
VastaaPoista