.

.

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

23v syntymäpäivä


Mulla on tänään 23-vuotissynttärit. Vaikka näin vanhempana syntymäpäivät eivät olekaan enää niin merkityksellisiä, on se silti mukavaa saada onnitteluja ja lahjoja sekä pohtia kulunutta vuotta ja sen tuomia muistoja. Paljon kuitenkin ehtii vuodessa tapahtua ja jollei muuta, niin aina sitä on vähän vanhempi ja viisaampi. Nuorempana ajattelin, että 23-vuotias on jo aikuinen. Nyt sen ikäisenä en kuitenkaan osaa itseäni vielä täysin aikuiseksi ajatella. Mutta ei aikuiseksi niin vain tullakaan, aikuiseksi kasvetaan pikkuhiljaa kokemusten ja ajan saatossa. Sitä huomaa aina vähitellen, miten on vastuullisempi, itsevarmempi ja osaa nauttia enemmän elämästä ja sen mukanaan tuomista pienistä iloista. 


En aio synttäreitäni mitenkään erityisesti juhlia, mutta ajattelin hemmotella itseäni leipolla kakun. Halusin jotain helppoa ja nopeaa, mutta herkullista. Rakastan suklaata, joten päätin tehdä suklaamoussekakun Fazerin sinisestä ja Domino-kekseistä. Heräsin aikaisin aamulla leipomaan, jotta kakku ehti päivän aikana hyytymään jääkaapissa.


Tällainen kakku syntyi. Tässä ohje:

Pohja:
175g Dominokeksejä
50g Oivariinia

Päällinen:
3 munan valkuaista
1 prk kuohukermaa
1 Fazerin sininen
3 liivatelehteä
Päälle: suklaarouhetta


Kakusta tuli herkullisen suklainen. Erityisesti tuosta moussepäällisestä pidin paljon. Jos olisi jaksanut, olisi voinut tehdä kakkuun itse suklaisen pohjan keksipohjan sijaan, mutta maistui tuo dominopohjakin oikein hyvältä.


Sain avomieheltäni synttärilahjaksi Lacosten Sparkling -hajuveden, jota olen jo jonkun aikaa havitellut. Tuoksu on ihanan makean hedelmäinen ja kukkainen. Siinä tuoksuvat mm. mandariini, punainen omena, karhunvatukka, hattara, kielo ja macaron-leivos. Pullon ulkoasu on yksinkertainen, mutta silti kiva.

14 kommenttia:

  1. Oi tuo kakku näyttää niin herkulliselta! Paljon onnea :-)

    http://aliisla.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tuo kakku näyttää suorastaan syntisen hyvältä, täytyy ottaa resepti ylös! :) Ja oikein hyvää syntymäpäivää sinulle! <3

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä aivan ihanalta tuo kakku :D

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea! Täytän itse kans 23 joulukuussa, ei ole kyllä yhtään aikuismainen olo :D. Ihanan näköinen kakku, resepti menee must-try listalleni!

    https://turkoosivadelma.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytyy nyt nauttia kun on vielä nuori, kyllä se aikuismainen olo varmasti jossain vaiheessa tulee, kun ikää tulee vähän enemmän :D

      Poista
  5. Mukava postaus! Joo toi on kyllä totta, et nuorena pidettiin 23-vuotiasta jo niin vanhana, mut näin vanhemmiten kyllä huomaa, että monet sen ikäset on silti edelleen nuorekkaita ja hyvä niin. : D

    VastaaPoista
  6. Siis nam toi kakku! JA myöhästyneet onnittelut täältä <3

    VastaaPoista
  7. Tota kakkua on kyl pakko kokella, se siitä herkkulakosta.. :D

    http://janikakyostila.blogspot.fi/

    VastaaPoista