.

.

lauantai 14. toukokuuta 2016

Opintopisteet täynnä


3,5 vuotta ammattikorkeakoulussa takana ja ensi viikolla valmistun ammattiin. On se jännä, miten nopeasti aika kuluu. Tuntuu, että vasta juuri äsken aloitin opiskelut ja nyt jo valmistun. On se kyllä aika suuri elämänmuutos, kun valmistuu ammattiin ja siirtyy työelämään. Eihän tässä ole kuin viimeiset 16 vuotta oltu koulunpenkillä ja nyt pitäisi aloittaa työnteko. Työelämä tuo mukanaan suuria muutoksia; enää ei saa nukkua arkisin pitkään eikä ole vapaapäiviä. Töiden jälkeen saa keskittyä vain omiin juttuihinsa, eikä enää tarvitse stressata koulujuttuja. Opintotuella ei tarvitse enää kituuttaa, vaan pääsee tienaamaan ja laittamaan rahaa säästöön tulevaisuuden varalta. Myös viikonloppuja ja lomia arvostaa varmasti enemmän, kun tulee arkena tehtyä töitä. Suurin osa muutoksista on positiivisia, mutta kyllähän työelämä myös rajoittaa elämää enemmän. Itseä vähän pelottaa nuo aikaiset aamuherätykset, aamu-uninen kun olen. No, eiköhän kaikkeen totu. Pääsen kuitenkin tekemään juuri sellaista työtä, mistä pidän ja mikä antaa itselle paljon.


Tällä viikolla olin viimeisissä opiskelijabileissä ja oli kyllä haikeaa pukea viimeistä kertaa opiskelijahaalarit jalkaan. Ilta oli oikein hauska ja tulee kyllä ikävä opiskelijaelämää, vaikka en enää pariin vuoteen olekaan kauhean aktiivisesti käynyt opiskelijaporukalla juhlimassa. Opiskelijabileissä on aina ollut hienoa se yhteisöllisyys ja avoimuus, mitä ei normaalina viikonloppuiltana baareissa näe.



Jokilaivakausi tuli avattua hyvässä porukassa ja ilmakin oli hieno, vaikkakin hieman viileä. Illalla auringonlaskun aikaa jokiranta näytti upealta.


Nyt pitäisi enää täyttää muutama paperi ja pyytää allekirjoitus tutkintotodistushakemukseen. Sen jälkeen mä olen valmis bioanalyytikko / laboratoriohoitaja. Olen todella iloinen ja onnellinen, mutta samalla olo on myös hieman haikea ja epätodellinen.

Valmistuuko kukaan muu nyt keväällä ammattiin? Millaisia fiiliksiä teillä on? :)

6 kommenttia:

  1. Paljon onnea valmistumisesta ja tsemppiä tulevaan työelämään!♥
    Itsellä oli n. viisi vuotta sitten samankaltaisia haikeita ja epätodellisia tunteita kun valmistuin lähihoitajaksi :)

    VastaaPoista
  2. Onnea onnea! Täällä opiskellaan vielä kolme vuotta, voin vaan kuvitella miten haikeeta on sitten luopua opinnoista ja haalareista :)

    http://turkoosivadelma.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kannattaa ottaa vielä kaikki irti opiskelijaelämästä, kun vielä voi. On se ainutlaatuista aikaa :)

      Poista
  3. Paljon onnea valmistumisesta <3

    http://by-rosejuliet.blogspot.fi

    VastaaPoista