.

.

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Parvekkeesta kesähuoneeksi

Viime kesästä lähtien olen haaveillut uusista parvekekalusteista ja parvekkeen uudesta sisustuksesta. En kuitenkaan silloin vielä malttanut ostaa uutta kalustesettiä, joten tyydyin pieneen pöytään ja tuoliin, jotka olivat peräisin vanhan asuntoni pieneltä parvekkeelta. Nyt kuitenkin päätin, että haluan ehdottomasti laittaa parvekkeen sisustuksen uusiksi. Haluan parvekkeen, joka on kuin yksi ylimääräinen huone, oma kesähuoneeni, missä voin istuskella ja makoilla ja nauttia kesäpäivästä. Suuntasin siis shoppailemaan ja tässä nyt esittelyssä uusi parvekesistustukseni.



Ostin parvekkeelle tällaisen sohvasetin, johon kuului sohva, pöytä ja kaksi nojatuolia.  Kalusteisiin kuului valmiiksi tummanharmaat pehmusteet. Setti on juuri sopivan kokoinen eikä se vie liikaa tilaa. Sohvat ja tuolit ovat oikein mukavat istua ja sohvalla mahtuu vaikka ottamaan päivätorkutkin. Sohvasetti maksoi 350e ja se on ostettu Jyskistä. Nurkassa on tuija tuomassa vähän vehreyttä. Tuijan ostin nurkkaan tuomaan vähän vihreyttä. Pidän paljon kasveista ja ne sopivat hyvin osaksi sisustusta ja tuovat keväistä tunnelmaa.



Halusin parvekkeelle pinkin sisustuksen, koska se on pirteä ja ihanan keväinen sekä se sopii hyvin tummanharmaisiin pehmusteisiin. Löysinkin sopivasti kaikkea kivaa vaaleanpunaista ja pinkkiä sisustustavaraa. Matto ja yksittäinen vaaleanpunainen tyyny on saatu äidiltä, mutta muut ostin ihan varta vasten parvekkeelle.


Nämä ihanat vaalenpunaiset ruusu- ja lintukuvioiset tyynyliinat olivat todella hyvä löytö ja pidän niistä todella paljon. Löysin ne Raumalta pienestä sisustusliikkeestä hintaan 15e/kpl. Pidän kovasti koristetyynyistä sisustuksen osana ja niillä saakin nopeasti ja helposti aikaan erilaisen ilmeen.





Tämä purkki on ostettu äitini siskon Purkki Aitta -nimisestä pienestä myymälästä, jossa myydään paljon erilaisia purkkeja erilaisine kuoseineen sekä kaikenlaista kivaa pientä sisustustavaraa. Pidän tästä purkista kovasti, koska se on kaunis ja persoonallinen sekä juuri oikean värinen. Hintaa purkilla oli 6e.

Pinkin ruukkuruusun hankin, koska pidän kovasti ruusuista ja ne säilyvät hyvin parvekkeella jo nyt kunhan muistaa nostaa sisälle yöpakkasten aikana. Väriltään ruusu on tietenkin pinkki, jotta se sopii hyvin muuhun sisustukseen.




Pirteän pinkki huopa sopii hyvin sisustukseen, mutta lisäksi sen alle on mukava käpertyä viileinä päivinä ja iltoina. Huopa on ostettu Jyskistä hintaan 4e.

Parvekkeelle saa nopeasti myös ihan uudenlaisen ilmeen, kun kokeilee erivärisiä tyynyliinoja ja huopia. Itse tykkään vaihdella sistustua aika usein, koska pidän vaihtelusta. Voi olla, että kesän aikana kokeilen parvekkeelle joitakin muitakin värejä. Toistaiseksi kuitenkin olen aivan ihastunut tähän pinkkiin värimaailmaan enkä siitä heti olekaan luopumassa.


Olen nyt todella iloinen ja tyytyväinen uudesta kesähuoneestani ja siitä riittää varmasti iloa pitkäksi aikaa. Vaikka kalusteille tulikin vähän hintaa, ovat ne todellakin sen arvoiset. Tulen varmasti viettämään parvekkeella kesällä paljon aikaa ja nauttimaan uudesta sistustuksesta. Harmi, kun ihan vielä parvekkeella ei kunnolla tarkene, kun ilmat ovat vielä melko viileät eikä parvekkeelle paista päivisin aurinko. Se on kuitenkin todella hyvä, että parveke ei ole aurinkoisella puolella, koska muuten siellä ei kesällä pystyisi ollenkaan olemaan liiallisen kuumuuden vuoksi. Nyt vain lämpimiä kevätpäiviä odotellessa :)

6 kommenttia:

  1. Oi että täälä on yksi kateellinen! Meilläkin on lasitettu koko huoneiston levyinen parveke, mutta seinien rappaukset rapisevat ja roskaavat lattiaa, katupöly ja muu roska tulee ikkunoiden välistä sisälle eikä sadevesikään pysy poissa... Onneksi taloyhtiöllä alkaa julkisivuremontti piakkoin, ehkä ensi kesänä meilläkin on nätti ja toimiva 'ekstra' huone lisää :) Oikein ihanaa kevättä sinne, parveke näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää kevättä sullekin! :) Toivotaan, että saat ensi kesänä oman kesähuoneesi!

      Poista
  2. Tosi nätin kesähuoneen oot saanut luotua! Mä itsekin haaveilen parvekkeen sisustamisesta, mutta meillä ei valitettavasti oo lasitettua parveketta, joten oon joutunut luopuun ajatuksesta ainakin tän asunnon tiimoilta. Ehkä vielä joku päivä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toivottavasti saat joku päivä itsellesi kivan lasitetun parvekkeen, jota sisustaa :)

      Poista
  3. Ihana! Oon kans pohtinu just ton sohvaryhmän ja kulmasohvan välillä... Tosin tollekki sohvalle pääsee hyvin loikoilee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tolle sohvalle mahtuu yllättävän hyvin makoilemaan. Mutta varmasti myös kulmasohva olisi hyvä vaihtoehto :)

      Poista